Samfundsansvar

Virksomheder går forrest

Emner som miljøbeskyttelse og bæredygtighed får stadig større betydning for virksomheder. Efterspørgslen efter optimerede økologiske produkter vokser internationalt. Mange førende mærkevareproducenter har forpligtet sig til at være bæredygtige for at tage et helhedsorienteret ansvar og øger indsatsen for at optimere deres produkter, så de kan efterlade et økologisk fodaftryk.
For forbrugeren er det ofte ikke helt enkelt at bevare overblikket. Derfor tildeler statslige og ikke-statslige organisationer miljømærkninger, som er bundet til bestemte krav.

Krav til bæredygtighed ved trykte produkter

Trykte produkter kan også certificeres med en miljømærkning efter anmodning. Ved at benytte disse miljømærker, hvoraf nogle er anerkendt i hele verden, kan trykkerier og mærkevarevirksomheder give udtryk for deres ansvar for miljøet. Indtil nu har mange miljømærker på trykte produkter kun betydet, at der er blevet anvendt certificeret genbrugspapir. Det er ikke blevet vurderet, om trykket blev udført efter økologiske kriterier.
Nu kræves det især, at der ved trykning og videreforarbejdning gives afkald på uønskede stoffer, og at emissionen af opløsningsmidler i form af flygtige organiske forbindelser fra farver, lakker, rengørings-, vaske- og fugtighedsmidler begrænses.

Blauer Engel & Co.

Her findes der yderligere oplysninger om de vigtigste miljømærkninger for trykte produkter.

Mere...

Vores ansvar

For at muliggøre trykproduktion i henhold til miljømærkningernes standarder har vi videreudviklet vores velkendte farveserier RESISTA og QUICKFAST til koboltfrie tryk.

Mere...